תותבות והשתלה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

29/05/2011 | 15:27 | מאת: נועה

שלום, לאחרונה גיליתי שבן זוגי מזה שנה, עבר תאונה קשה לפני 30 שנה ומרכיב שיניים תותבות. גיליתי זאת לבד, הוא מסתיר את זה היטב (לקח לי שנה לגלות), זה לא משהו שהוא יסכים לדבר עליו ואני לא מסוגלת לשאול. אודה לך מקרב לב אם תוכל אתה לענות על שאלתי, שנובעת ברובה מדאגה לבריאותו. אנחנו ישנים יחד כבר שנה יום יום. אני רואה שהוא לא מוריד את הפלטות בלילה. ביום הוא בעבודה. כלומר הפלטות, עם הדבק, עליו ממש 24 שעות ביום, 7 ימים בשבוע. האם זה בריא? מה זה יכול לעשות לו? שאלה נוספת (כללית - אני לא מבקשת איבחון עבורו, ברור לי שלשם כך, צריך ללכת לרופא)- מהן הסיבות שבגללן עדיף לא לעשות השתלת שיניים ולהשאר עם שיניים תותבות? האם זה עשוי להיות בגלל שהוא עבר תאונה קשה שגרמה לכך שפשוט נשרו לו כל השיניים זמן מה לאחר מכן, ולכן החניכיים שלו לא במצב שניתן להשתיל בהן? תודה רבה, נועה

03/06/2011 | 18:43 | מאת: ד"ר אלון סבאון

נעה היקרה שלום ראשית אני רוצה לומר לך שאת לא היחידה שבן זוג או בת זוג מסתירים זה מזו את העובדה שיש להם תותבת ולא פעם אנו במרפאות נתקלים במצב בו בני זוג מגיעים ביחד אך לא נכנסים לבדיקה אחד של השני מסיבות אישיות. אין ספק שתותבת צריך להוריד ולנקות. אני רוצה להאמין שבן זוגך עושה זאת.אין ספק שעם השתלות ניתן לשפר את איכות החיים שלו. מעטים המקרים בהם לא ניתן לבצע שתלים למטופלים. רצוי שתפנו להתייעצות

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים