מי מוסמך לבצע הקצעת שורשים?

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

09/05/2011 | 11:28 | מאת: משה

עברתי לאחרונה טיפול אצל שיננית והיא הודיע לי שהמצב שלי מחייב הקצעת שורשים. היא טוענת שהיא עושה את הטיפול לאחר שהרופא מרדים את השיניים. האם שיננית מוסמכת לבצע טיפול זה? אם לא, למי עדיף לפנות? תודה מראש,

09/05/2011 | 17:55 | מאת: ד"ר אלון סבאון

משה שלום שיננית יכולה לבצע הקצעות שורשים עד גבול מסוים. פעולת הקצעות שורשים דורשת מיומנות גבוהה מאוד בעיקר אם מדובר במצב של מחלת חניכיים מתקדמת עם כיסים עמוקים. ללא ספק המיומנות של רופא מומחה למחלות חניכיים גבוהה בהרבה מזו של השיננית לצורך ביצוע הפעולה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים