נסיגת חניכיים מעל שתי שיינים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

28/04/2011 | 14:01 | מאת: דניאל

שלום רב, מעל שתי שיניים (אחד הניבים, והשן שלידו) יש לי נסיגה של החנייכים. רופאת השיניים שלי טוענת שזה עקב צחצוח אגרסיבי מדי. היא מרחה לי חומר כזה על החלק החשוף של השן כדי להפסיק את הרגישות..ואמרה שמעבר לזה אין מה לעשות. האם אכן אין מה לעשות? בשני מישורים - אחד לתקן את זה, ו/או לעצור את ההדרדרות... שאלה נוספת... היא הצביעה על דלקות חנייכים חוזרות, ואמרה לי לבצע הסרת אבנית בתדירות גבוהה (3-4 פעמים בשנה במקום 1-2 כמו אצל הרוב)... אני יודע שאני מפריש המון רוק מתוך שינה (כתמים על הכרית) ... האם יכול להיות שזה קשור? תודה :)

08/05/2011 | 06:59 | מאת: ד"ר אלון סבאון

דניאל שלום לצערי רופאת השיניים שלך לא מעודכנת אך בהרבה מהמצבים של נסיגות חניכיים יש מה לעשות. ניתן לבצע השתלת חניכיים לצורך כיסוי הנסיגות, ניתוח לא מסובך עם תוצאות טובות. אני מציע לך להתייעץ עם מומחה למחלות חניכיים. שמות המומחים מופיעים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים