דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

23/04/2011 | 05:03 | מאת: תמר

שלום. אני בת 23, ולא טופלתי מזה זמן רב בעקבות פחד משתק מרופאי שיניים. לפני מס' שבועות הבחנתי בפצע מוגלתי בחניכיים הוא אינו כואב בכלל הוא עגול מלא מוגלה וכל פעם שאני לוחצת עליו יוצאת מוגלה ולעיתים דם. אדגיש כי הפצע נמצע ממש מתחת לאחת מהשיניים הטוחנות התחתונות- שן שטופלה (לפני 10 שנים)בטיפול שורש ומעליה קיימת סתימה כסופה. בעקבות זאת נאלצתי ללכת לרופא שצילם את המקום ואמר שמדובר במוגלה שצפה בתוך החניכים והתחילה להשתלט גם על שן סמוכה ושחייבים לעקור את השן הבעייתית ולבצע שתל. עד שהטיפול יתחיל אנו מחכים לאישורים מחברת הביטוח, אולם אני חוששת שההמתנה הזו רק תחמיר את המצב לשיניים הסמוכות. לכן רציתי לדעת האם נטילת מוקסיפן פורטה תעזור במידה מסוימת? ולפי הנתונים שהצגתי, יש סיכוי להציל בכל זאת את השן ולא לעקור אותה? תודה וסליחה על האריכות.

27/04/2011 | 19:32 | מאת: ד"ר אלון סבאון

תמר שלום ראשית אני לא מבין את הסיבה לפחד המשתק מרופאי שיניים, אני מתחיל לדאוג שאולי אני כזה מפחיד. כעת לעניין המקור למוגלה יכול להיות: -טיפול שורש לקוי ואז ניתן לשקול חזרה על טיפול שורש לפני עקירה -סדק אורכי בשן ואז העקירה בלתי נמנעת -מוגלה ממקור של מחלת חניכיים- ועל כך צריך לבדוק מה מצב השן לפני שמבצעים עקירה. אני ממליץ לך בחום לפנות למומחה למחלות חניכיים או למומחה לטיפולי שורש לפני שאת מבצעת עקירה. וגם ממליץ לא לחכות לאישורי הביטוח

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים