הרמת סינוס כן או לא?

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

02/04/2011 | 12:47 | מאת: איתי

שלום רב ! אני בן 35, בריא בדר"כ ללא טחול שהוסר בניתוח ספלנו-רנל שנט לפני 15 שנה. אני מאמין שאין שייכות לשיניים. עקרו לי את שן 26 לפני מספר ימים (שן דפוקה, כתר שנפל) ואני זקוק לשתל. הבנתי כבר שיש סיכוי שאצטרך לעבור הרמת סינוס. הכירורג אמר שרק אחרי הסיטי שאבצע בעוד חודשיים יהיה ניתן לדעת אם יש מספיק עצם או לא. גיסתי "רק" שיננית אך טוענת שהיום דוחפים את נושא הרמת הסינוס כאילו אין מחר והרוב המוחלט מבצע. הכל עניין של כסף שנכנס לכיסה של המרפאה והכירורג. אם זה כך זה עצוב. לכשאציג לכירורג את צילומי הסיטי אין בידי שום אמצעים מקצועיים להתנגח איתו אם צריך או לא צריך הרמת סינוס. מה? האם תמיד אין מספיק עצם? האם זה נכון שדוחפים את הנושא הזה של הרמת סינוס גם כשלא צריך? אין לי אוסטאופורוזיס או סכרת או בעיות חניכיים חמורות או דלקות חוזרות. אז למה יש לי הרגשה שאני אצטרך לשלם עוד אלפי שקלים על משהו שאולי אין בו צורך? איך אוכל לדעת? תודה רבה על התשובות ושבוע טוב !! :-)

06/04/2011 | 22:31 | מאת: ד"ר אלון סבאון

איתי שלום הרמת סינוס מבצעים כאשר אין מספיק עצם לביצוע שתל בדרך פשוטה. על מנת לדעת אם יש או אין צורך בניתוח צריך לבדוק צילום סי-טי. ללא ספק כאשר יש צורך בניתוח זה לפני או תוך כדי השתלה הדבר מייקר את עלות הטיפול.בכל מקרה כאשר יש שיניים משני צידי האזור שמחוסר שיניים ניתן גם לבצע גשר ולא שתל.לכל אחד מהטיפולים גשר או שתל יתרונות וחסרונות משלו.אם יש לך ספקות לגבי מה שנאמר לך עליך לקבל חוות דעת נוספת

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים