שתל או כתר

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

30/03/2011 | 11:43 | מאת: לימור תייר

שברתי את שתי השיניים הקידמיות בגיל 12 (עכשיו 24) ועשו לי השלמה בזמנו.. אחת השיניים כנראה נפגעה מאוד ובחצי השנה האחרונה העצם נספגת חיצונית ככל הנראה והשן החליפה צבע לחלוטין והנפח שלה נקטן. עשיתי צילומנים והרופא אמר לי שאין אפשרות להציל את השן וכדי לעשות שתל אני יצטרך להשתיל עצם וזהו תהליך שבשבילו אני יצטרך ללכת עם משהו זמני הרבה זמן ולכן הציע לעשות גשר של שלוש שיניים, אני יוסיף שהשן ליד גם נפגעה בעבר ועשיתי בה כבר טיפול שורש ובכל מקרה אני צריכה שם כתר. 1.רציתי לדעת אם זה באמת עדיף לדעתך? 2.האם אין שום סיכוי להציל את השן? 3.הרופא אמר שעקרונית אפשר לעשות טיפול שורש וכתר אבל זה לא יחזיק (השן באמת מרגישה חלשה), האם זאת עילה מוצדקת לעקירה? 4.האם החניכיים יחליפו צבע/צורה עם השנים כיווון שלא יהיה לי בפנים שום עצם? 5.האם זה מומלץ בכלל? 6. התייעצתי עם מומחה לטיפולי שורש במרפאה פרטית, מה עוד אני יכולה לעשות כדי לקבל החלטה? 7.מהם החסרונות והסיכונים? עקב גילי הצעיר יחסית.. תודה רבה

02/04/2011 | 11:59 | מאת: ד"ר אלון סבאון

לימור שלום אינני יכול לדעת אם השן אבודה או לא.בהנחה שהיא כן אבודה ויש צורך לעקור אותה שתל ניראה לי פתרון נכון יותר מכיוון שבנוסף לשן הפגועה תצטרכי לטפל בשן נוספת שלכאורה נראה שלא נפגעה כלל. זה שצריך לבצע השתלת עצם לא סיבה לא לבצע שתל, אפילו אם התהליך מורכב יותר מהשתלה פשוטה. הרופא שמבצע השלה כזו צריך להיות מיומן בכך. הסיכונים בעקרון אפסיים והם לא מעבר לעקירת שן.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים