שיננית או רופא מומחה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

15/02/2011 | 09:08 | מאת: תומר

לאחר בדיקה אצל מומחה חניכיים (בהדסה) נאמר כי עלי לבצע הקצעת שורשים עקב ניוד שיניים. לטענתו תהליך זה ימנע את הניוד. אך הם גובים על הטיפול 1500 ש"ח לחצי פה ואישתי ביצעה תהליך דומה (בהרדמה) אצל שיננית ורופא שיניים בקופ"ח בעלות של 300 ש"ח לחצי פה. האים יש שוני בטיפול שמצריך את הפרש התשלום? תודה מראש

18/02/2011 | 13:41 | מאת: ד"ר אלון סבאון

תומר שלום הלימודים להכשרת שיננית נמשכים שנתיים. הלימודים להכשרת פריודונט -מומחה למחלות חניכיים נמשכים 4 שנים מעבר ללימודי רפואת השיניים שנמשכים 6 שנים סה"כ 10 שנים. למי לדעתך מיומנות גבוהה יותר?.האם אחות ורופא כירורג הם באותה רמת מיומנות?. תפקיד השיננית חשוב ביותר במרפאת שיניים אך עדיין פריודונט "קצת" יותר מיומן

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים