נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

06/12/2010 | 09:40 | מאת: ליאת

שלום, השבוע ביצעתי ניקוי אבנית שגרתי אצל שיננית והיא אמרה שמתחילה אצלי נסיגת חניכיים. ציינה שאני אמנם עדיין צעירה, אבל המליצה לי על הצעדים הבאים: 1. שימוש במברשת שיניים רכה בלבד 2. שימוש משחת שיניים סנסודיין זהב 3. שימוש במי פה אוקסיפרש או ג'ינג'י לייסר 4. לבצע ניקוי אבנית כל 4 חודשים ולא אחת לשנה רציתי לדעת אם זה באמת טיפול המניעה הטוב ביותר? אני בת 29, ידוע לי שירשתי גנטיקה של נסיגות חניכיים במשפחה, אם רלוונטי - עוד כמה ימים אמורה ללדת (זה היריון שני ברצף, כך שכמעט שנתיים ברצף אני בהיריון/מניקה, השיננית ציינה שזה הופך את החניכיים שלי לפגיעות יותר) אשמח לתשובה! תודה.

10/12/2010 | 18:34 | מאת: ד"ר אלון סבאון

ליאת שלום יש להבחין בין נסיגת חניכיים לבין מחלת חניכיים.לפי התיאור שלך משתמע שיש לך נסיגה בחניכיים ולא מחלה. לעתים יש צורך לטפל בנסיגת חניכיים וזאת ע"י ביצוע של השתלת חניכיים וע"י כך מכסים את הנסיגה. כשאין צורך בריאותי ,ההנחיות של השיננית נכונות. רצוי שתתייעצי עם מומחה למחלות חניכיים. שמות המומחים מופיעים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים