אויסטה והשתלת שיניים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

01/10/2010 | 08:33 | מאת: זהבה

שלום רב אני בת 61 ובכוונתי לבצעה השתלה .אני מטופלת באויסטה ובקורטיזון 10 מ"ג . כהכנה להשטלה הפסקתי את האויסטה לפני 5 חודשים. בהתיעצות במרפאת שיניים הובהר לי שמאחר ואני מטופלת באויסטה יתכנו בעיות וסיבוכים בקליטת השתל . (הוסבר לי משהוא בנוגע להיווצרוצ העצם מסביב לשתל) . אבקש התיחסותך לבעיה. תודה זהבה

02/10/2010 | 08:04 | מאת: ד"ר אלון סבאון

זהבה שלום אכן קיים סיכון מסוים עם אוויסטה ותרופות מאותה משפחה.הסיכון הוא של נמק בעצם.על ידי הפסקת לקיחת התרופה הפחתת את הסיכון. הסיכון הוא לא רק עם השתלה אלא עם כל פעולה כירורגית שמתבצעת בפה-גם עקירה פשוטה

25/10/2010 | 18:49 | מאת: שושי

תשובה לזהבה EVISTA אינו גורם לנמק הלסת!!. יש תרופות לבריחת סידן כגון FOASALAN ACTONEL שהן ממפשחת BISPHOSPHONATES שכן יכולות לגרום לנמק הלסת אך EVISTA משתייכת לקבוצה אחרת לגמרי ואינו גורם לנמק הלסת. לידיעתך אני רופאה מומחית בתחום אנודקרינולוגיה ומכירה את הנושא

28/03/2011 | 19:46 | מאת: בינה

אני מטופלת באויסטה מספר שנים. יתכן ואצטרך לעבור עקירת שן האם יש בעיה? מה יכול לקרות ואיך להמנע מהבעיות שיכולות לקרות מה עלי לעשות? אני מאוד מודאגת!!! אודה על התשובה בהקדם לאימייל תודה מראש בינה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים