האם ייתכן... ? האם הגיוני ?

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

28/09/2020 | 09:34 | מאת: רון

לפני כמה ימים הרגשתי שנשבר לי חלק משן טוחנת. אין לי כאבים בשן. נגשתי למרפאת שיניים, ונמסר לי כי עליי לעבור טיפול שורש, מבנה וכתר. האם יתכן מצב ששן שאינה כואבת, נראית כמעט שלמה, למעט החתיכה הקטנה שנשרה, שן שלא עברה אפילו סתימה, תגיע למצב כזה ? איזה הסבר יכול להיות לזה ? מתי מקובל להחליט שיש צורך בטיפול שורש ? האם לא כדאי להתחיל קודם בסתימה ? מה הסיכון בדחיית טיפול כזה בחודש חודש חודשיים ? ואיזו עצה תוכל בבקשה לתת לי כדי לדעת אם אכן נחוץ טיפול השורש? מראש אודה לך מאד!

השבר בשן ככל הנראה קרה בגלל עומס יתר עליה - לעיסת דבר מה קשה מאד. ללא בדיקה וצילום רנטגן לא אוכל להביע דעתי בדבר נחיצוצ ביצוע טיפול שרש וכו׳ בכל מקרה, תלויממה מידת ההרס הכותרתי.

28/09/2020 | 16:26 | מאת: רון

אין כמעט הרס כותרתי... בקושי רואים,,,, איך ניתן לדעת מתי להסתפק בסתימה? כיפוי מוך? ללא צורך בטיפול שורש... איזו עצה טובה תוכל לתת לי כמטופל כדי להבחין בין האפשרויות הללו ?

בדיקה קלינית ורנטגנית- אצל כל רופא שיניים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים