עע אחרי טיפול שינננית

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

19/08/2020 | 19:09 | מאת: משה

אחרי טיפול שיננית אני מרגיש רגישות לפרי או אפילו למיץ גזר במשך חודש. כך בערך 15-10 שנים (בן 69 יש 2 כיסים עומק 4 מ"מ ומטפל שנתי קבוע שיננית ) האם סביר? 2)שמתי לב שעובדת רק עם הדוקרן הזמן פוחת לרגישות ,ושעובדת עם המלטשת או בגמר הטיפול משייפת עם חומר מנקה יש רגישות ממושכת יותר כמעט חודש . האם אפשר להסתפק בעבודה עם הדוקרן?ללא המכונה המסתובבת ושואבת נוזלים?

כשקיימת נסיגת חניכיים השרשים חשופים ורגישים לקור/מתוק - הרגישות לפעמים עולה אחרי טיפול שיננית כי השרשים שהיו מכוסים באבנית נחשפים. לכן חשוב לשפר את צחצוח השיניים (עדיףף עם מברשת שיניים חשמלית) ולהשתמש במשחת שיניים המכילה פלואוריד ואפילו להוסיף שטיפת פה המכילה פלואוריד על מנת להוריד את כמות האבנית הנצברת בין טיפול לטיפול ולהפחית את הרגישות לקור. אפשר גם בסיום טיפול השיננית להשלים את הטיפול עם פלואורידציה. טיפול ידני בלבד הוא פחות יעיל להסרת אבנית

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים