ציפוי חרסינה לנסיגה- שיקום אסתטי

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

31/05/2020 | 17:42 | מאת: ציפוי חרסינה בזמן נסיגת חניכיים

יש לי נסיגת חניכיים עברתי 2 ניתוחים ושוקלת לעשות ציפוי חרסינה לשיקום ואסתטיקה, האם כדאי? ומה יקרה אם החניכיים ימשיכו לסגת ? כרגע המצב די יציב אך מה הסיכויים שיחמיר שוב?

אם נסיגת החניכיים נגרמה מצחצוח שיניים אגרסיבי והפסקת את ההרגל - אני משערת שהתוצאה תהיה יציבה . ניתן לבצע צפוי חרסינה עם שוליים תקינים שיאפשרו צחצוח נאות ושמירה על בריאות החניכיים. חשוב להיות במעקב צמוד של רופא החניכיים

31/05/2020 | 21:07 | מאת: תגובה ושאלה נוספת בנושא

הנסיגה נגרמה עקב יישור שיניים בגיל צעיר יותר,גנטיקה ועישון. אני שומרת על היגיינה,מצחצת עם מברשת חשמלית בהנחיית הרופאים, האם זה נחשב אגרסיבי? ואני עדיין מעשנת. אני במעקב אצל שיננית כל שלושה חודשים ועם רופאת החניכיים כל כמה חודשים. כמובן שמנקה עם מברשות קטנות וסילונית. מתלבטת האם כל עוד אני מעשנת לא כדאי לבצע ציפויים שמה תהיה נסיגה נוספת. תודה מראש

1- הכי חשוב שתלכי לייעוץ לגבי הפסקת העישון - יש היום סדנאות, טיפול תרופתי ובעיקר מוטיבציה אישית שחשובה להשגת המטרה 2- אם עניין האסתטיקה לא קריטי תדחי את עניין הצפויים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים