מחלת חניכיים וסוגי שתלים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

01/08/2019 | 16:04 | מאת: ניר

שלום ד"ר רציתי לדעת בבקשה האם רובד החיידקים הדלקתי שנוצר בעקבות פלאק בשיניים ופוגע בעצם התומכת יכול להיווצר ולהצטבר בכל עצם בחלל הפה, נניח אדם שהיה עם תותבות שנים והוא מחוסר עצם לחלוטין ומבצעים לו עכשיו שתלים בזאלים או זיגומטים האם הרובד החיידקי יכול לפגוע גם בסוגי העצמות האלו ולפגוע באחיזת העצם בשתלים? תודה

רובד החיידקים המצטבר על גבי שתלים בוודאי יכול לגרום דלקת שכאשר אינה מטופלת תגרום לאובדן עצם סביב השתלים וכמובן תסכן את שרידות השתלים. מסיבה זו יש צורך בתחזוקה טובה על ידי צחצוח שיניים וטיפול שיננית כל 3 חודשים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים