שתל וקליטתו מוצלחת בלסת

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

05/07/2019 | 14:51 | מאת: מיכל

שלום. לפני 4 שנים אני עשיתי שתל בשן 16. נאלצתי לעקור שן 16 כי טיפול שורש ראשוני לא היה מוצלח והתפתחה גרנולומה בקצה השורש והיו כאבים באיזור.השתל בוצע שנתיים אחרי העקירה. לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש לחץ באיזור השתל שמקרין לכל צד ימין של לסת עליונה וגם לפעמים יש כאבים לא חזקים שבאים והולכים.עשיתי צילום של שתל לפני שנה והכל נראה בסדר.הרופא כירורג פה ולסת אומר שהכל בסדר.כל השיניים השכנות בריאות , לכן עשיתי שתל.איך אפשר לדעת אם השתל נקלט בהצלחה , איזה צילום צריך לעשות? צילום סטטוס / פנורמי או סיטי? יש לציין שהשתל בוצע ביחד עם הרמת סינוס ועיי רופא כירורג פה ולסת.השתל ממוקם יחסית קרוב מאוד לשורש של שן 17. תודה על תשובתך.

צילום רגיל של השתל עלול להטעות, אם אכן את מרגישה שיש בעיה עם השתל ולא מאתרים אותה יש לשקול ביצוע סיטי באיזור - חשובה מאד הבדיקה הקלינית - אם יש דימום או כאב או הפרשה מוגלתית זה מעיד על דלקת סביב השתל - הדלקת עלולה לגרום לאיבוד עצם סביב השתל ולכן חשוב לאתר את הבעיה כמה שיותר מוקדם

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים