נסיגת חניכיים וספיגת עצם מסביב לשתלים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

25/06/2019 | 15:48 | מאת: קרן

שלום. אמא שלי עברה לפני 4 שנים השתלת שיניים בלסת תחתונה, שיניים 35,36,37 ו 45,46,47. לאחרונה היא הבחינה שיש ספיגת עצם ונסיגת חניכיים מוגברת במיוחד בצד שמאל.רואים את השתלים מעל לחניכיים. היא פנתה לרופא שעשה השתלות, כירורג פה ולסת , והוא אמר שיש חומר מיוחד למצב שלה שנקרא קורטאז', אם זה נכון מה שכתבתי. מה זה החומר הזה והאם זה יכול לעזור במצב של ספיגת עצם ? תודה על תשובתך

קורטאז' איננו חומר אלא פעולה של סילוק הרקמה המודלקת. ברגע ששתלים נפעו ואיבדו עצם הסיכוי שלהם לשרוד למשך שנים קטן - תלוי בכמות העצם שאבדה. יש לבצע צילום רנטגן ולקבוע על פיו את מידת הנזק - טיפול קורטאז' יכול לסייע לתקופה מסויימת אבל ככל הנראה זהו טיפול שיהיה צורך לחזור עליו מדי פעם ,

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים