כאבים בחניכיים אחרי עקירות

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

19/03/2019 | 10:58 | מאת: ב

שלום, עקרו לי שיניים למעלה לפני חודשיים. שבוע שעבר החלו לי פתאום קצת כאבים שבאים והולכים באזור הזה. לפני כמה ימים ראיתי כתם לבן ובולט ואמרו לי שזאת עצם שצומחת. האם החתיכה הזאת נפלטת מעצמה או שזה בניית עצם? האם מזה הכאבים? למה שיהיו שם כאבים? זה בגלל החניכיים? האם אחרי שעוקרים העצם נבנית מחדש וזה גורם לכאבים? משהו שם לא מרגיש לי טוב ואני חושש לעשות שתלים לפני שאדע מה זה. יש לציין כי החניכיים באזור הפכו להיות מעין סגול כהה עוד לפני העקירות ונשארו גם אחרי. מה זה?

העצם הלבנה זו שארית עצם שבדרך כלל נפלטת החוצה מעצמה, יש כאבים כי היא עצם חשופה ולכן היא כואבת, הצבע הסגלגל ייעלם. בכל מקרה ממתינים לפחות שלושה חודשים ומבצעים צילום סיטי לפני שתלים כך שאין מה לדאוג

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים