נפיחות ואודם בחניכיים מטיפול שורש ישן

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

15/03/2019 | 10:06 | מאת: בן

שלום, לאחרונה החלו לי כאבים בשן עם טיפול שורש ישן. הורידו לי את הכתר וראו אודם ונפיחות מסביב למבנה. יש גם כאבים במגע עליה. מה יש לעשות? האם אפשר יהיה לשקם אותה בחזרה? האם הבעיה בחניכיים מעידה על בעיה בשן או שאין קשר?

יש לבדוק את תקינות טיפול השרש ויש לבדוק האם קיים סדק אורכי בשרש - לפי התיאור - אני חושדת בסדק אורכי בשרש. במידה וטיפול השרש תקין ניתן לשקם את השן באמצעות כתר חדש, במידה וקיים סדק אורכי השן לעקירה. כמובן ללא בדיקה קלינית ורנטגנית לא אוכל לכוון מעבר לכך.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים