כתר זמני צמוד ממש לשיניים שלידו

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

11/01/2019 | 14:30 | מאת: יוני

שלום בשן טוחנת שבוצע בה טיפול שורש, הרופא שם כתר זמני (זה אמור להיות לטווח ארוך כרגע מאחר ויש שאלה לגבי עתיד השן). הכתר ממש צמוד לשיניים שלידו, כך שלא ניתן אפילו להכניס חוט דנטלי באף צד של השן. גם מברשת בין שינית לא נכנסת. האם זה תקין? בעייתי? ציינתי זאת לרופא שיניים, והוא לא התייחס. אשמח לשמוע מה כדאי לעשות. תודה

יש צורך ביצירת מעבר בין השיניים לצורך הסרת הרובד (נקרא פתיחת אמברזורה הין השיניים). במידה ולא תהיה מסוגל לנקות תיווצר שם דלקת שתסכן את בריאות ושרידות השן. נסה לעבוד עם קיסם דנטלי דק, יש לoral b קיסמי עץ דקים. במידה ולא תצליח לנקות חשוב לבקש מהרופא ״לפתוח אמברזורות״ אחרת כל ההשקעה בשן תרד לטמיון

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים