חניכיים מודלקות - כתוצאה משיניים?

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

15/11/2018 | 16:46 | מאת: א

שלום, כבר חצי שנה שיש לי כאב בחניכיים בין שני כתרים. הרופא חשב שזה דחיסת מזון והצמיד את הכתרים לגשר מחובר. נהייתה לי משם דלקת חזקה בחניכיים וחתכו לי את הרקמה בניתוח קטן. עדיין יש לי משם כאב עמום ואודם והחניכיים מודלקות. אני משתמש בקורסודיל ג'ל אך אין שינוי במצב. הרופאים טוענים שהשיניים חלשות ויש לעשות חידוש טיפול שורש/לעקור. השאלה אם הבעיה היא בחניכיים או בשיניים? והאם הדלקת בחניכיים נגרמת מבעיות בשיניים? (שיניים עם סדקים/דלקות). אני חושש כי אם יעקרו והבעיה תשאר בחניכיים לא אוכל לעשות שתלים.

ללא צילום ובדיקה קשה לי להביע דעתי. במידה ואת לא מצליחה לנקות בין השיניים החיידקים שמצטברים שם יכולים להיות בהחלט הגורם לדלקת. יכול להיות שהבעיה רק בחניכיים ויכול להיות שקיימת גם בעיה בשיניים עצמן. אם חס וחלילה השיניים ייעקרו זה לא מעיד על היכולת לבצע שתלים באיזור- אין קשר בין הדברים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים