שאלה בקשר להארכת כותרת

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

02/11/2018 | 21:31 | מאת: נויה

רציתי לשאול מתי המקרים שצריך הארכת כותרת . תמיד רואים אם צריך או לא או לפעמים יש מקרים גבולים שמנסים בלי והאם יש סוג של כתר שההשחזה אחרת שבזכותו אפשר למנוע את זה .

הארכת כותרת נדרשת לשיפור אחיזת הכתר. לשיפור חביקה ולשיפור אסתטיקה. אחיזה-כשהשן המושחזת קצרה מדי ולכן הכתר יפול כל הזמן. חביקה-שולי הכתר חייבים לחבוק חומר שן בריא מעבר לשולי המבנה. אסתטיקה-תיקון מתאר החניכיים בדרך כלל באיזור קדמי עליון. אפשר לדעת מראש אם נדרשת הארכת כותרת אבל לפעמים מזהים את הצורך רק בסיום השחזת הכתר בשלב הכתר הזמני. כתרים מחומרים שונים דורשים השחזה שונה ובהתאם שונים בצורך בהארכת כותרת

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים