בקשר לניתוח הארכת כותרת

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

30/10/2018 | 09:26 | מאת: שירה

רציתי לשאול האם יש מצבים שכתר חרסינה/זירקוניה מבטל את הצורך בניתוח הארכת הכותרת כלומר האם גודל ההשחזה ו/או גודל החרסינה זהה לגודלו של כתר חרסינה על מתכת לעומת כתר זירקוניה ב-2 חלקים או שהסיכוי לכך שאם ראו גבולי ורוצים כן לנסות ללא ניתוח בגלל לא לפגוע בכתר קבוע אחר ליד שפוחדים לפגוע הסיכוי קלוש שזה יסתדר בסופו ללא ניתוח?

השחזת שן לכתר זירקוניה שונה, לפעמים ניתן להימנע מניתוח הארכת כותרת - ההחלטה היא של הרופא המטפל - המטרה - שהכתר יתאים עם אחיזה טובה לאורך זמן ללא פגיעה בחניכיים. תשאירי את ההחלטה לרופא המטפל שלך ואם את לא בטוחה תבקשי לקבל חוות דעת מפריודונט מומחה

30/10/2018 | 14:49 | מאת: שירה

והאם ברגע שחוזר חלק החרסינה /זירקוניה ומודדים יודעים בודאות וגם פה כמו בכתר רגיל מצלמים את החרסינה ולפי זה רואים? ועוד שאלה זה שיש כתר לידו רגיל חרסינה על מתכת יהיה לזה השפעה בגודל שזה שונה?

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים