שאלה בקשר לניתוח הארכת כותרת

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/10/2018 | 13:18 | מאת: גאיה

רציתי נאמר לי בודקים את האפשרות האם יש סיכוי שכתר מחרסינה /זירקוניה שהמצב הוא לא וודאי /גבולי יכול לבטל את האפשרות לניתוח הארכת כותרת ואם זה משנה משהוא זו שן טוחנת תחתונה.

יש לבדוק האם יש מספיק אחיזה של הכתר, את זה קובע הרופא המטפל - קשה לי להביע דעתי לגבי הצורך בהארכת כותרת מבלי לראות את המצב הקליני והרנטגני

26/10/2018 | 17:09 | מאת: גאיה

אבל באמת יכול להיות שכתר זירקוניה לעומת כתר חרסינה מאוחה למתכת יכול לבטל את הצורך בניתוח יש הבדלים בגודל ההשחזה או ברמת האחיזה ויצא פעם ששברתי את החרסינה אני בשתי שיניים לא זוכרת אם זה הכתר הזה או השני אבל שבערת חרסינה גם יכולה להיות סיבה לאורך כותרת ומספיק אחיזה?

אכן יש הבדלים בהשחזת השן לפי החומר ממנו עשוי הכתר ממליצה לך לסמוך על הרופא שלך ולשאול אותו/ה אם את לא בטוחה

27/10/2018 | 10:41 | מאת: גאיה

האם יכול להיות גם מצב שיהיה מצב שחשבו שכתר מסוים שלמרות השחזות מועטות יותר שיחזיק וברגע שכיפת המתכת /זירקוניה חוזרת לא מסתדר ואין ברירה ובכל זאת צריך ניתוח . מקוויםמשלא אצטרך אהל פשוט מאז שהתחילו לי המדידות ושמו חזרה את הכתר הסמני לא נוח עוד יותר כואב ולוחץ האם יכול להיות קשור לאחיזה?

בוודאי שיכול להיות מצב כזה. יש לקחת בחשבון כל התרחשות ולא צריך לחשוש מהארכת כותרת - המטרה היא לבצע כתר שיחזיק מעמד לאורך זמן מבלי ליפול ומבלי לגרום אי נוחות ונזק לחניכיים כך שכל התרחשות היא סבירה וטובה

27/10/2018 | 10:54 | מאת: גאיה

תודה על תשובותייך וסבלנותך .

27/10/2018 | 23:05 | מאת: שירה

רק עוד שאלה האם ברגע שיורידו את הכתר יוכלו לראות מה קרה ועוד שאלה האם אם זה מצריך בכל מקרה מדידות מחדש כי התחילו במידה וזו רק שבר בכתר הזמני בשאר בטוח מצריך שינוי . והאם יש משהוא בינתיים עד שאלך שיוכל להקל על הכאב?

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים