שאלה בקשר למדידות ובעיה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/09/2018 | 20:35 | מאת: נטע

יש לי שאלהנלא מזמן עשומלי מדידות ובאמצע המדידות לפני שגמרנו את הסדרה. עושההכתר חרסינה. שברתי את החרסינה במדידות ממה זה קורה ואיך אפשר למנוענאת זה שעכשיו עושה שוב שלאמיקרה שוב על מה זה מצביע ?

השבר בחרסינה יכול להיגרם מסגר לא מאוזן, יתכן שאין מספיק מקום לחרסינה ולכן היא דקה מדי ונשברת. במקרה כזה חשוב לשקול ביצוע הארכת כותרת, יתכן צורך רק באיזון הסגר, יתכן שאת שוחקת ו/או מהדקת שיניים ואז מומלץ לבצע סד לילה בסיום השיקום על מנת להגן על השיניים מכוחות יתר סגריים

26/09/2018 | 23:16 | מאת: נטע

בקשר לסד מבינה שאין ברירה וזה לא נעשה יותר שץטוב השחיקה אפילו ימים שאפילו חמור. ובקשר לכתר הרבה פעמים מרגישה שכאילו לועסת את הכתר ונוגעת למרות שבדקו וממש לא גבוה מדי בגלל זה פוחדת שזה יקרה שוב . אין מצב בגלל הכוחות של השחיקה וכאילו לועסת יתברר שיש בעיה לשים כתר? ואם יש בעיה שקשה לטפלצולשים כתר אמורים לראות בצילומים גם אם בטוח יכולים לשים כתר אם ישר בהתחלה שוב או אפילו שחטזרת כיפצ החרסינה מהמעבדה ?

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים