כתר זמני ורגישות בשן

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/09/2018 | 20:32 | מאת: יערה

יש לי כתר זמני שכבר זמן מה בגלל אילוצים וניתוח ובעיות בכל מקרה רציתי לשאול על בעיה שאני אוכלת איזה קינוח מתוק יש מן כאב רגישות באיזור הנ"ל של הכתר /החניכיים האם זה מצביע שיש איזה בעיה במקום והאם אין בעיה מה יהיה למדיגות אם ככה מצעק לי אה ויש לי גם שיניים רגישות כל דבר שבגין במיוחד חריף אפילו טיפה סובלת וכם כל מיני סוגי מאכלים גם סובלת וגם שוחקת שינייםמאם זה משנה משהוא .

רגישות למתוק נובעת מדנטין חשוף. דנטין חשוף יכול להיות של השן המושחזת עם הכתר הזמני רק במידה ולא בוצע טיפול שרש בשן. במידה ובוצע טיפול שרש הכאב נובע מדנטין חשוף של שיניים סמוכות- או עקב נסיגת חניכיים או עקב עששת. חשוב לבדוק.

26/09/2018 | 23:07 | מאת: יערה

אם הבעיה רק לדנטין חדוב יש טיפול לזה? ואם זה שאר הדברים איך מגלים את זה כי זה קורה רק באכילת מתוק באוכל רגיל ארוחות לא קורה ואם זה חור /עששת לא היונאמור גם במאכלים אחרים לקרות והאם יכול להיות שרק רגישות למתוק בלבד?

רגישות דנטין למתוק ולא לאוכל אחר זה אופייני, וגם רגישות מוגברת לקור

26/09/2018 | 23:17 | מאת: יערה

ומה הטיפול לבעיעת דנטין ?

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים