כתרים ע"ג שתלים צמודים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

17/07/2018 | 20:16 | מאת: דניאל

כאשר יש שני שתלים צמודים במקום שתי שיניים צמודות. מהי האופציה העדיפה? שני כתרים מחוברים כגשר או שני כתרים בודדים על גבי השתלים? האם כתרים מחוברים על שתלים מאריכים את אורך חיי השתל? מהם היתרונות והחסרונות של כתרים מחוברים ושל כתרים בודדים על גבי שתלים צמודים? תודה מראש

נהוג לבצע כתרים מחוברים על גבי שתלים על מנת לקבע ביניהם ולשפר פיזור כוחות ואחיזת הכתרים, אבל מה שקובע לגבי שרידות השתלים היא היכולת של המטופל לתחזק כלומר לנקות בין השתלים ובין השיניים עם אמצעי ניקוי בין-שיני כגון קיסם דנטלי או מברשת בין-שינית כדי למנוע הצטברות חיידקים ובכך למנוע דלקת שמסכנת את השתלים. היתרון של כתרים בודדים הוא כמובן שאם כתר/שתל אחד נכשל ניתן לטפל מקומית בשתל הכושל ולא להזדקק לשיקום חדש על גבי כל השתלים. במידה ודואגים למרווח ניקוי בין השתלים כך או כך זה בסדר וניתן להשאיר את ההחלטה לשיקול דעתו של הרופא המטפל.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים