בקשר לכתר שעושים וניתוח

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

24/12/2017 | 08:09 | מאת: יעל

אמורה לעבור ניתוח הארכת כותרת בשן טוחנת עליונה נאמר לי שרוב הסיכויים בגלל הניתוח שייפגע בכתר , והגובה לא יהיה אותו דבר ויצטרכו להוריד את הכתר ולעשות חדש במקומו אם תוכל להסביר למה זה פוגע כל כך בכתר שליד שבגלל זה נאלצים להוריד את הכתר ליד אם אפשר הסבר על הפעולה אודה , ברור שאשאל גם את המנתח ביום הניתוח.

24/12/2017 | 14:51 | מאת: ד"ר אלון סבאון

אני חושב שלא הבנת נכון או שלא קיבלת הסבר נכון. בהארכת כותרת יש צורך לפתוח את החניכיים שן לפני ושן אחרי השן שזקוקה להארכת הכותרת. מה שעלול לקרות הוא חשיפה של שולי החניכיים בשן עליה יש כתר. אין זה אומר שהכתר הופך להיות לא תקין, אלא עלולה להיות השלכה אסטתית שאם תפריע לך אז יהיה צורך להחליף את הכתר הקיים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים