יישור דיניים לאחר מחלת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

15/06/2017 | 01:07 | מאת: נעמ

שלום, אני בת 25 ואובחנתי לפני שנתיים במחלת חניכיים אגרסיבית. לאחר טיפול אצל פריודונט מומחה שכלל הקצעת שורשים, הרופא אמר שיש שיפור עצום במצב הפה והכיסים הצטמצטמו מאוד וכרגע הכיס הכי עמוק עומד על 3 סנטימטר ואני חוזרת אליו כל חצי שנה לביקורת. בעקבות המחלת חניכים התחילה לי נסיגה קלה והשיניים התחילו להתנייד (הייתי במצב לא טוב) כך שקרה מצב שהשן הקדמית התחתונה התעקמה ועלתה למעלה ונהייתה גבוהה מהאחרות. כעת כל השיניים יציבות לפי מה שאמר הרופא והניידות זניחה. מאוד מפריע לי המראה האסתטי של השן העקומה, האם עכשיו אחרי שהדלקת נעלמה יש לי אפשרות לקצר את השן הארוכה ולעבור יישור שיניים בלסת תחתונה? על אף ששן אחת הגיעה למצב ניידות ברמה כזאת?

22/06/2017 | 17:10 | מאת: ד"ר אלון סבאון

בעקרון אם אין דלקת ניתן לבצע יישור שיניים וזה צריך להתבצע תחת מעקב של רופא החניכיים על מנת לוודא שאכן המצב יציב. כמו כן יש לבצע תחזוקות-ניקויים כל 6-7 שבועות במהלך הטיפול ליישור שיניים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים