כתר חזק או הצורך בניתוח

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

29/01/2017 | 19:18 | מאת: לילך

ציתי לשאול האם יש מצב שכתר חרסינה ללא מתכת יכול לבטל את הצורך בניתוח הארכת כותרת כי נאמר שמתכת בטוח אי אפשר וחרסינה יכול להיות כלומר אורך ועובי של כתר חרסינה מאוחה למתכת שונה מכתר חרסינה ללא מתכת כלומר חרסינה ללא מתכת העובי שהאורך שלו שונה ובאמת יכול לבטל הארכת כותרת או שאם אמרו שמתכת לא תחזיק סיכוי רב שגם חרסינה ללא מתכת גם לא תחזיק . בינתיים התחילו מדידות אבל מה הסיכוי של זה שיחזיק ללא הניתוח? יכול להיות מצב שהתחלנו מדידות לקראת כתר חרסינה והמעבדה / הרופא יראו שזה לא עומד בעומס שגם זה דק /קטן מדי ויוחלט רק אחרי שהחרסינה תגיע למדידה בפה לפני שהחלטנו על הצבע ויוחלט שזה לא יכול לעמוד בעומס . והאם ההבדלים גדולים בין כתר חרסינה לבין חרסינה על מתכת מתי אפשר לדלג על הניתוח שאין מקום ובמיוחד שהכתר הזמני מאוד דק אפשר לעשות גם כתר חרסינה מאוד קטן ודק שיעמוד בעומס ושיהיה יותר חזק מהכתר הזמני.

30/01/2017 | 15:50 | מאת: ד"ר אלון סבאון

לילך שלום אין קשר בין סוג הכתר לצורך בהארכת כותרת. מטרת הארכת הכותרת היא לחשוף חומר שן בריא על מנת שתהיה חביקה ע"י הכתר של חומר שן בריא וזאת ללא פגיעה בחניכיים. הניתוח פשוט ולא צריך לדאוג

30/01/2017 | 17:24 | מאת: לילך

ואין מצב שכתר חרסינה ללא מתכת יבטל את הצורך בניתוח כי שמעתי שיש מקרים כאלה?

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים