נוזל בדוגלס - לדר' רוזנק

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

01/10/2002 | 22:09 | מאת: אפרת

שלום, האם מעט נוזל בדוגלס מעיד רק על הריון או יכולות להיות סיבות אחרות? אם כן, מהן? תודה

02/10/2002 | 14:06 | מאת:

נוזל בדוגלס איננו בהכרח מעיד על הריון. הסיבות לנוזל בדוגלס יכולות להיות כדלקמן: 1. בכמות קטנה - ללא כל סיבה שהיא. לעיתים קרובות יש מעט נוזל באגן. 2. לאחר ביוץ - הנוזל שהיה בזקיק משתחרר לאגן, ואז רואים נוזל בדוגלס בכמות קטנה עד בינונית. אם ראו אצלך נוזל בדוגלס בתקופה של השבועיים שלפני הוסת - יתכן שזו הסיבה. 3. במקרים של דלקת באברי האגן. אז לעיתים קרובות יש גם חום וכאבים. 4. בזמן וסת. לעיתים חלק מהדימום עובר דרך החצוצרות לחלל האגן. 5. בתחילת הריון - רואים לפעמים מעט נוזל באגן 6. בהריון חוץ-רחמי - זהו המצב המסוכן. המצאות נוזל בכמות גדולה בדוגלס מעידה במקרים אלו לרוב על קרע בחצוצרה כתוצאה מההריון שבתוכו. במקרים אלו תבחין ההריון חיובי ויש לרוב גם כאבים חזקים, דימומים ועוד (ראי תשובתי מלפני כיומיים על הריון חוץ-רחמי) 7. במצבים נוספים כגון דלקת לבלב, סרטן כבד ולבלב ועוד. אגב, נוזל באגן = נוזל בדוגלס.