חסימות חוזרות במעי הדק

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

17/12/2016 | 18:06 | מאת: נטע

אודה לחוות דעתך לגבי חסימות חוזרות במעי הדק אצל אישה בת 60 ייתכן על רקע של ניתוח להסרת טחול עקב טרומבוציטופניה לפני למעלה מ2 עשורים יש לה כאירוע אחד "קשה" בשנה שמצריך אשפוז ובו מטופלת באמצעות זונדה. באשפוז האחרון כנראה שהוצעה לה התערבות כירורגית להכנסת מעין "סטאנט?" ייתכן דבר כזה? וכ3-4 אירועים "קטנים" שמצליחה להתגבר עליהם בבית לאחר שני אירועים כאלה השבוע- אנו תוהים האם יש טעם להתייעצות עם מומחה? האם יש פתרונות כירורגיים ללא סיכון גבוה להחמרת המצב?

חסימת המעיים היא כנראה עקב הדבקויות מהניתוח הקודם. במצב כזה מתחילים טיפול שמרני (זונדה ועירוי נוזלים) וניתוח מבוצע רק אם החסימה אינה משתחררת תוך פרק זמן סביר. לא מוכר לי הפתרון של הכנסת תומכן (סטנט) למעי הדק בשל חסימת מעיים מהדבקויות. אם תדירות ההתקפים נשארת נמוכה בשלב זה איני ממליץ על ניתוח

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות