דלקת במעיים?!

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

23/08/2010 | 11:11 | מאת: ענבל

שלום ד"ר פרסון, לפני כחודש התחילו לי בחילות, כאבים בבטן בעת לחיצה וחוסר תיאבון אח"כ טסתי לחו"ל לשבועיים וזה עבר אך יומיים לפני חזרתי לארץ התחילו לי שלשולים וכאבי בטן עזים. הרופאה נתנה לי טיפול בעזרת קלבטן וההרגשה היתה שהתרופה מטפלת רק בסימפטומים ובאמת הכאבים התחלשו, כשבוע עם טיפול זה חשבתי שהמחלה עברה ולצער אכלתי מלאווח ופסטה עם בולונז, באותו ערב היו לי התכווציות נוראיות תוך כדי שלשול. הרופאה שלחה אותי למספר בדיקות תוך המשך שימוש בקלבטן, פרוביוטיק וספסמלגין במקרה הצורך: בדיקת שתן,צואה,דם,נשיפה ואולטרסאונד. עוד לא התקבלו תוצאות ועבר כמעט שבוע מאז ההתקף הנוראי אך אני עדיין מרגישה שהקלבטן מטפלת בסימפטומים ושהמחלה לא עוברת. בנוסף אני מפחדת לאכול שמא יהיו לי עוד מההתכווצויות הנוראיות שהיו לי, מה אוכל לאכול? ואיך אתה ממליץ לטפל במחלה?

23/08/2010 | 11:32 | מאת: ענבל

אני רוצה להוסיף עוד כמה פרטים כדי לאפשר לך לתת תשובה יותר רלוונטית. כשאני משתמשת בקלבטן כמעט ואין לי יציאות, בערך פעם בשלושה ימים. והצואה לא מימית אלא מוצקה. בנוסף, בשימוש בקלבטן עדיין יש לי בחילות, חוסר תיאבון והתכווצויות בבטן עליונה ותחתונה וגם כאבים בעת לחיצה מסביב לטבור. בלי קשר לכאבים, אני מרגישה בסטרס יותר מתמיד ובחרדות. שוב תודה.

23/08/2010 | 22:20 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום ענבל, בנוסף לבדיקות שכבר עברת הייתי ממליץ לעבור קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בכדי לשלול מחלות רציניות במערכת העיכול. קלבטן היא טיפול סימפטומטי בלבד, ואם יש בעיה רצינית, זה לא הטיפול הנכון. זה שהמחלה שלך נרגעה כשהיית בחו"ל, וחזרה לקראת חזרתך לארץ יכול להצביע על תסמונת המעי הרגיז. זה שאת נמצאת עכשיו בסטרס נפשי, לא מועיל למעיים כלל. למרות האמור - תעברי את הבדיקות שכתבתי כדי לשלול משהו אחר.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות