אנגיומה ורידית פטריאלית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/08/2000 | 06:41 | מאת: חלי אסל

ד"ר אשכנזי שלום רב ! הנני בת 26 וקבלתי ממצאי MRI MRA המעידים על כך כי ישנה אנגיומה ורידית עדינה בחומר הלבן בחלק האחורי של האונה הפטריאלית השמאלית אשר ב-mra נראית כמתנקזת לצד השמאלי של ה-sss . אין לי שמץ של מושג מה משמעות הדברים. הבדיקה אצל הרופא נקבעה ליום שני הבא. כידוע לך מצב של חוסר ודאות לגבי תחום שאינו מוכר לי כלל, מגביר את חששותיי מפני הבלתי נודע, ואינו נותן לי שקט נפשי. ברצוני לבקש ממך שתבהיר לי את משמעות הדברים הנ"ל. יתר ממצאי הבדיקה נמצאו תקינים. אודה לך מקרב לב אם תענה לשאלתי בהקדם. בכבוד רב אסל חלי

21/08/2000 | 13:01 | מאת:

בד"כ לממצא כזה אין שום משמעות. אנגיומה ורידית הינה בד"כ וריד מורחב אשר אין לו שום משמעות קלינית ואין צורך לטפל בממצא. לעיתים קיימים ממצאים דומים אחרים אשר מחייבים טיפול נוסף. מהי הסיבה שנשלחת לבצע MRI? בכל מקרה כדאי שנוירוכירורג יראה אותך ואת הצילומים ואז תוכלי לקבל תשובה יותר מדוייקת. בברככה ד"ר אשכנזי