מפחיד - בעייה נוירולוגית או אורתופדית?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/06/2004 | 22:25 | מאת: איתי

שלום. לפני כשבועיים במהלך אימון כושר מדוד במשקולות שמתי לב לחוסר סימטרייה בכח של השריר הדו ראשי ,יד ימין נחלשה. בשבוע לאחר מכן התחלתי לחוש בעת מנוחה של היד תחושת חולשה עדינה,כמו בעת שנרדמת היד ,כאילו לא מגיע מספיק דם לאזור. החולשה התמקדה בכף היד ובאמה הימנית ולעיתים אובדן הכח הוביל לאובדן קורדינצייה של ממש. בנוסף,לפני כחודשיים וחצי הלכתי לישון עם כאב צוואר קל והתעוררתי עם כאב החמרה בין לילה לכאב שרירי כה חמור עד שלא הצלחתי לקום מהמיטה,וע"י סיוע הגעתי לקופ"ח. בקופת החולים נתנו לי זריקה תוך שרירית לשחרור מקומי ,ותוך כמה ימים הכאב (שהיה מימין ובסמוך לעמוד השדרה מעט מתחת לצוואר) נעלם. לעיתים כשאני עושה מתיחות ,או סתם מניע את הראש אני עדיין מרגיש את הכאב באזור זה. לעיתים הוא ממש חד. האם לדעתך שני הדברים קשורים או מקרינים אחד על השני ? האם זו יכולה להיות בעייה נוירולוגית כלשהי ? (ואם כן זה וודאי חמור..) או שמא זהו עניין דלקתי או אורופדי בשריר שלא טופל דאז וכעת החמיר להקרנה על היד או לחסימת כלי דם מקומיים ליד ? אני זורק השערות ואשמח לדעתך המלומדת. מפוחד מאוד ,איתי.

04/06/2004 | 00:09 | מאת:

כדאי שתפנה למומחה לבעיות עמוד שדרה שיבדוק אם מקור הבעייה בצוואר. בעייה כזו יכולה להסביר גם את התלונות הקשורות ליד. ד"ר אשכנזי