נוירומה של ע"ש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/05/2004 | 09:32 | מאת: חיה

שלום רב! אמי (בת 67, ללא מחלות רקע, לא נוטלת טיפול תרופתי) סבלה מכאבים עזים בע"ש, אובחנה כבורסיטיס בירך, טופלה ב-NSAID במשך 10 ימים וזריקת סטרואידים, עם הטבה קלה בלבד.בשל התמשכות הכאבים, בוצעה בדיקת CT ע"ש, שהראתה באזור L4-5 בלט דיסק פורמנלי משמאל, לחץ על שורש L4 משמאל. באבחנה מבדלת- נוירונומה של שורש L4, מומלץ המשך בירור ע"י בדיקת MRI +גדלניום. שאלותיי: 1. האם נוירונומה=נוירומה? 2. האם מדובר בגידול שפיר? 3. מהו ההליך הטיפולי הנדרש אם מדובר בנוירומה? איזה סוג ניתוח? 4. מה הפרוגנוזה? 5. אילו סיבוכים יכולים להיות בעקבות הטיפול? אודה לך על תשובה מהירה. תודה מראש. חיה.

04/05/2004 | 18:40 | מאת:

1. כן 2. כן. 3. כריתת הגידול במידה ואכן מקור הכאב בגידול. לשם קביעה יש לבדוק את אימך. 4. במידה ואכן קיים קשר בין הכאב לגידול הפרוגנוזה טובה מאד. 5. לא ניתן לענות לך מבלי לראות את המילומים ולבדוק את אימך. ד"ר אשכנזי

05/05/2004 | 09:09 | מאת: חיה

קודם כל, תודה רבה על התשובה. האם תוכל לייעץ לי היכן עוד אוכל לקרוא על נושא זה? היכן אוכל למצוא המלצה על מנתחים מומחים בתחום זה? (ספרות מקצועית, אתרים מקצועיים) ושוב תודה. חיה.