מנינגיומה מוחית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/03/2004 | 19:08 | מאת: mr.p

סבתי, בת שבעים וחמש ומזה חמש שנים ידוע על מנינגיומה מוחית טמפורלית ימנית גדולה. 4 סנטימטר על חמש. עם לחץ לא מוגבר במיוחד. היא מועמדת לניתוח והייתי מודה אם תספקו לי חומר על הגידול, על הניתוח ועל תופעות הלוואי של אחרי הניתוח על מנת שנוכל לדעת לקראת מה אנחנו הולכים. התופעות מהם היא סובלת כיום הם: ירידה קוגניטיבית, מעט הקאות, ירידה בראייה. תודה מראש נכד מודאג!

24/03/2004 | 11:31 | מאת:

אם המנינגיומה לא גדלה והיא אינה גורמת ללחץ הרי שלא ברור מה הסיבה לניתוח. השינויים הקוגנטיבים יכולים להיות בגלל הגיל ולא בגלל הגידול. אם הוא גדל וגורם ללחץ על מבנים מוחיים או בצקת הרי שאז יש מקום לנתח. לגבי שאלותכם על סיכונים בניתוח ותופעות לוואי הכתובת היא הרופא המנתח. מבלי לראות את החולה והצילומים אין באפשרותי לענות על שאלות אלו. ד"ר אשכנזי