ד"ר אשכנזי שלום- דימום צרבלי ניכר עם דחיקת החדרים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/02/2004 | 00:42 | מאת: דני

שלום, אבי עבר CVA קשה מאוד, היה לו דימום ניכר בצרבלום עם דחיקת החדרים. הוא נותך וניקזו, לאחר כמה ימים עשו לו שאנט. הטיפול שעבר בניורוכירוגיה בתל-השומר היה מצויין. היום 9 שבועות אחרי עם הרבה בורות בדרך (זיהומים, סתימת שנט פעם אחת ושקיעה של 24 שע' עד שגילו זאת בשיקום נשימתי בתל-השומר וכו') הוא בבית לוינשטיין, פותח עיניים, עוקב עם המבט, מחייך בתגובה לדברים שאנו אומרים ואפילו אתמול עשה שלום בקושי עם היד. זאת לאחר שרק לפני 5 שבועות- כחודש אחרי המקרה התחיל לפקוח עיניים. יש לו קנולה כך שלא יכול להוציא קול כמובן. הוא מנסה כל הזמן לדבר אבל ברור שלא רק הקול בעייתי גם תנועות השפתיים בעייתיות. האם ניתן לצפות את משך ההחלמה המשוער, מה הפגיעות האפשריות? האם ייתכן ויחזור לתפקוד נורמלי ולדבר בסוף התהתליך הארוך והקשה, מאוד קשה לו נפשית. אנחנון עדיין לו בטוחים שהוא מבין הכל, זה נראה שכן. כפי ששאלתי, לפי תיאור הפגיעה והתגובות שלו, מה אתה מעריך הפגיעה האפשרית ותוך כמה זמן הוא יוכל לחזור אלינו חזרה. תודה רבה, אתה עושה עבודה נעדרת.

21/02/2004 | 19:53 | מאת:

קשה לענות על שאלתך. סיכויי ההחלמה תלויים בגילו של אביך, מצבו הבריאותי הכללי וכמובן הנזק שנגרם למוח עקב הארוע. מבלי לראות את הצילומים קשה לי לענות על שאלתך בצורה ברורה. יכול להיות שתוכל לקבל תשובה טובה יותר מהרופאים המטפלים שלו. ד"ר אשכנזי