כאבי גב מקרינים לרגל שמאל

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/02/2004 | 12:14 | מאת: סולה

מזה 5 ח אני סובלת מכאבי גב שמקרינים לרגל שמאל לאורכה עד לזרת. תשובות ה MRI ו CT מראות: טומוגרפיה ממוחשבת למרווחים בין חוליתיים בעמוד שידרה מותניL2-S1 ============================================= אוסטאופניה כללית קלה. ארתרופתיה פסטלית ניוונית קלה בחלק מגופי החוליות. L2/L3 : בלט כללי מינימלי של אנולוס הדיסק ללא היצרות ספינלית או פורמינלית. L3/L4 : בלט כללי של אנולוס הדיסק עם לחץ קל על השק הטקלי ללא היצרות ספינלית או פורמינלית. L4/L5 : בלט כללי של אנולוס הדיסק עם לחץ על השק הטקלי. רוחב התעלה הספינלית כ- 12 מ"מ. ממצא מסויד בתוך התעלה הספינלית משמאל לשק הטקלי שטיבו אינו ברור. אין היצרות פורמינלית. L5/S1 : אין פתולוגיה דיסקלית. אין היצרות ספינלית או פורמינלית. שם הבדיקה : MRI בדיקת עמ"ש מותני ======================== הממצא : בסדרות FSET2, STIR ו- T1 גובה חוליות שמור. שינויים ניווניים בדיסק בגובה ו-D12 עד L4-5. בחתכים אקסיאליים: קצה הקונוס בגובה D12. D12-L1 פריצת דיסק מרכזית הגורמת לחץ בינוני על השק הדורלי. L1-2 בלט דיסק הגורם לחץ על השק הדורלי. L4-5 היפרטרופיה של מפרקי הפאסט וליגמנטום פלאבום, יותר משמאל עם ממצא ציסטי בסמוך למפרק הפאסט משמאל הבולט לתעלה וגורם לחץ בינוני על אספקט צדדי משמאל של השק הדורלי ומתאים לציסטה סינוביאלית. כמו כן בלט דיסק קל בגובה זה. לסכום: 1. פריצת דיסק מרכזית בגובה D12-L1 הגורמת לחץ בינוני על השק הדורלי . 2. ציסטה סינוביאלית של מפרק הפאסט השמאלי בגובה L4-L5 הגורמת לחץ בינוני על השק הדורלי. השאלה מה לעשות ? הוצא לי ניתוח להוצאת הציסטה . הטיפול במשככי כאבים מאד זמני לפרקי זמן קצרים. בתודה מראש. סולה

16/02/2004 | 15:08 | מאת:

הטיפול היחיד בבעייה עצמה ולא רק בכאב הוא טיפול ניתוחי לכריתת הציסטה הלוחצת על שורש העצב. כדאי שתפני גם לייעוץ למו8מחה במחלות עמוד שדרה ד"ר אשכנזי