gama knife or conventional radiotherapy

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/02/2004 | 17:43 | מאת: ספי

שלום, לאחר הוצאת מקרואדנומה לא מפרישה מההיפופיזה לפני 3 שנים בארה"ב, יש עדיין שייר גידולי קטן ללא קרבה לעצב הראיה או חדירה לרקמות סובבות. המנתח ממליץ על טיפול מונע. מה עדיף : גמא נייף או הקרנות קונבנציונאליות? האם קיים מכשור גמא נייף בארץ ואיפה? האם יש מספיק נסיון בארץ או עדיף לבצע בחו"ל? או שאולי עדיף לחכות לראות אם זה גדל בכלל ? תודה.

14/02/2004 | 01:54 | מאת:

הטיפול ברדיוכירורגיה עדיף על הקרנות קונבנציונליות. רדיוכירורגיה מבוצעת ע"י gamma knife, proton beam או linear accelerator. שני הראשונים לא קיימים בארץ אך השלישי נמצא בביה"ח תל השומר וניתן לעבור טיפולים רדיוכירורגים במכשיר שם. ד"ר אשכנזי

14/02/2004 | 02:32 | מאת:

הטיפול ברדיוכירורגיה עדיף על הקרנות קונבנציונליות. רדיוכירורגיה מבוצעת ע"י gamma knife, proton beam או linear accelerator. שני הראשונים לא קיימים בארץ אך השלישי נמצא בביה"ח תל השומר וניתן לעבור טיפולים רדיוכירורגים במכשיר שם. ד"ר אשכנזי