בערה בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/01/2004 | 00:23 | מאת: נילי

ד"ר אשכנזי שלום, אני בת 59. סובלת מזה כמה שנים מתופעה של הרגשת נימול בכפות הרגליים. לעיתים אפילו תחושה של בערה שממש מציקה לי. זה מופיע בעיקר בחורף ובחילופי עונות.הרגליים כ"כ בוערות שאני מרגישה ממש מטפסת על הקירות...... העניין הוא שעד היום לא קיבלתי תשובה חד משמעית לכך. יש רופאים שטענו שזה קשור לגב ולעמוד השדרה, יש שאומרים שזאת בעיה נוירולגית...ניסיתי טיפול בלייזר ועוד מ"ס דברים אבל שום דבר לא עזר. שאלתי, האם ייתכן שזוהי בעיה נוירולגית ? ואם לא מה יכולה להיות הסיבה לכך ולמי עליי לפנות ? אודה לתשובתך

03/01/2004 | 11:29 | מאת:

ישנן מספר גורמים שיכולים לגרום לתופעה שציינת. המקור יכול להיות מנוירופטיה כל שהיא למשל סכרתית או מבעיות בעמוד השדרה. בדיקות EMG או CT של עמוד השדרה יכולים לקדם את האבחנה. ד"ר אשכנזי