סובל משיתוק פנים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/12/2003 | 15:39 | מאת: שאלה מעניינת

שלום רב בן 26 היום ב95 קיבלתי שיתוק פנים באופן פתאומי עם השיתוק החלו כאבי ראש מעל האוזן הימינית פניתי לראפא המשפחה שלח אותי לנירולוג הוא קבע שאני סובל מפיסיאלץ קיבלתי טיפול פיזוטורפייה ללא הטבה הכאב החמיר החל ירידה בשמיעה באוזן ימין גם כאבים תוך האוזן בקיצור המצב החמיר במשך כל השנים מ95 עד 98 אני פונה מרופא לרופא וכולם קובעים שיש שיתוק. רק ב98 בסוף השנה פניתי לרופאת א.א.ג והיא מייד שלחה אותי לצילום CTמוח ולצערי שם התגלה גידול בשם שוואנומה שהוא גרם לי השיתוק. השאלה היום. האם כאן יש רשלנות רפואית ? גם האם אם שלחו אותי באותה שנה של המקרה לעשוץ צילום והיו מגלים הגידול מוקדם היה כאן החלמה ? כי אני היום סובל משיתוק פנים חמור מאוד יש כאן שאלה מעניינת האם בצילום של מוח לבירור גידולים שמים חומא ניגודי ? ואם הצילום התבצע ללא חומר ניגודי יכולים לעלות על הגידול? נא לחזיר לי תשובה בבקשה

27/12/2003 | 01:56 | מאת:

סביר להניח שגם אם הגידול היה מתגלה מוקדם יותר לא היה שיפור בשיתוק בפנים כי זוהי הייתה ההסתמנות הראשונית של המחלה. בבדיקת CT יש צורך במתן חומר ניגוד ע"מ לראות גידול טוב יותר אך ניתן לעיתים גם לאבחנו ללא מתן חומר הניגוד. ד"ר אשכנזי

27/12/2003 | 17:28 | מאת: שאלה מעניינת

תודה לכבודך שענית לי השאלה היא אם הייתי מקבל בזמן הראשון של השיתוק היה אפשרות גדולה להציל לפחות האוזן הימינית מהחרשות? האם היה כאן לפי דעתך זלזול בשיטת הטיפול שקיבלתי בהתחלה ? כי עם השיתוק התחליו כאבים עזים בראש וגם באוזן ימין? מודה לך מראשד"ר אשכנזי כתב/ה: > > סביר להניח שגם אם הגידול היה מתגלה מוקדם יותר לא היה שיפור > בשיתוק בפנים כי זוהי הייתה ההסתמנות הראשונית של המחלה. > בבדיקת CT יש צורך במתן חומר ניגוד ע"מ לראות גידול טוב יותר אך > ניתן לעיתים גם לאבחנו ללא מתן חומר הניגוד. > > ד"ר אשכנזי