פגיעת ראש עם נזק מוחי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/10/2003 | 15:44 | מאת: דורון

שאלה לנוירולוג האם "שבר רקתי וקונטוזיה מצחית ימנית" עונה להגדרה : "פגיעת ראש עם נזק מוחי – פגיעה שגרמה לנזק מוכח לגולגולת ו/או לרקמות המוח, פגיעה שגרמה לנזק לעצבים הקרניאליים, לנזק בגרעינים המרכזיים של העצבים הפריפריים...) אודה על תשובה בהקדם האפשרי.

20/10/2003 | 23:01 | מאת:

אינני יכול לענות לך כי לא ברור לי עם מדובר בקונטוזיה במצח או לקונטוזיה מוחית באזור מצחי. ע"ס מה נעשתה האבחנה האם ע"ס CT, בדיקה גופנית או צילום? ד"ר אשכנזי

21/10/2003 | 11:49 | מאת: דורון

ד"ר אשכנזי שלום ראשית, תודה על תשובתך. לשאלתך: מדובר בשבר רקתי שמאלי החוצה את האוזן התיכונה וקונטוזיה פרונטלית מימין אשר הודגמה ב- CT ראש ובבדיקת MRI. אודה על תשובתך. בברכה, דורון

21/10/2003 | 20:45 | מאת:

קונטוזיה ב- CT או MRI משמעותם נזק לרקמת המוח. ד"ר אשכנזי

21/10/2003 | 23:02 | מאת: דורון

האם נזק לרקמת המוח יש בו כדי לגרום לנזק לעצבים הקרניאליים או לגרעינים המרכזיים של העצבים הפריפריים? כיצד/במה בא לידי ביטוי נזק לעצבים הנ"ל? בתודה מראש, דורון