הידרוסיפיליס

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/07/2003 | 10:02 | מאת: עפר

אימי בת 76 הולכת קשה וסובלת מבעיות זיכרון לאחר בדיקות רבות נמסר לה כי יש לה מים בראש - הידרוסיפיליס. אני רוצה לדעת מה הטיפול וכמה הוא מסוכן תודה

01/08/2003 | 19:22 | מאת:

יכול להיות שאימך סובלת ממחלה הנקראת NPH ומתבטאת בהפרעה בזכרון, הליכה ולעיתים גם שליטה על סוגרים. בהדמייה ניתן להבחין בהרחבה סימטרית של חדרי המוח. אם זאת אכן הבעייה הטיפול הוא התקנת דלף (shunt) בין חדרי המוח וחלל הצפק. מומלץ שתפנו להתייעצות עם נוירוכירורג. ד"ר אשכנזי

07/08/2003 | 09:41 | מאת: ga

אנו עזרו לי להבין את תוצאות הבדיקה של MRI שנעשתה בעיקבות ירידה בראיה . הדלקת נמצב שקט ואני לא מקבלת שום טיפול . בזמן שהדלקת היתה פעילה טופלתי בציקלוספורין. אני סובלת מתת פעילות בלוטת המגן ולוקחת אלטרוקסין. זה הסיכום שקבלתי מפינוח ה - MRI . בתהודה מגנטית למח וארובות לפני ואחרי הזרקת גדולינויום. הבדיקה בוצעה בסדרה FSE, SE משוקללות T1, FLAIR, T1 . חדרי מח, חרצים וציסטרנות בגודל תקין. מודגם מספר בודד של ממצאים היפראינטנסים בסדרות T2/FLAIR בחומר הלבן פרונטלי דו צדדי,ממצא בודד פריאטלי ימני. ממצאים אלי אינם ספיציפים , יתכן ומתאמים לשינויים איסכמיים. אין עדות לדמום,בצקת או תהליך תופס מקום מוחי. מבנה ארבות העינים תקינים. אין עדות לתהליך תופס מקום ארובתי. אין עדות להאדרה פתולוגית בארובות. מודגם סחנגל זרימה תקין בכלי דם הגדולים. סיכום : מימצאים ביפראינטנסים בסדרה T2 בחומר הלבן , ממצאים לא לא ספציפים יתכן שינויים איסכמיים. בתודה מראש