ניתוח השתלת shunt

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/02/2003 | 22:25 | מאת: ליאת

לרופא שלום. המדובר בחמותי בת ה-78. היא סובלת מ-nph בדיקור מותני לא חל שיפור הן ברמה הפיזית והן ברמה הקוגניטיבית. כמו כן היא סובלת מאסטמה חריפה . רופאים שבדקו אותה המליצו על ניתוח שנט. אולם לא ברור לנו ולא קיבלנו תשובה מהם האם לפי הסטטיסטיקות של ההצלחות בניתוחים מסוג זה יש סיכוי למי שלא הראה שיפור בדיקור להשתפר לאחר ניתוח? אודה לך מאד על חוות דעתך בנידון. ליאת

25/02/2003 | 20:00 | מאת:

ליאת שלום דיקור חד פעמי לא חייב לגרום לשינוי כל שהוא. הבעייה ב- NPH היא אינה שקיים לחץ תמידי גבוה אלה שקיימים "התקפים" של עליית לחץ או שהענות המוח נמוכה וכל עליית לחץ כמו למשל שעול או העלאת הלחץ התוך בטני גורם לעליית הלחץ המוחי שנותן למוח "מכה" בכל עליית לחץ כזו. הדלף מהווה מעין שסתום ומאפשר לנוזל לצאת דרכו בזמן עליית הלחץ ומונע את הפגיעה ברקמה המוחית. בכל מקרה מומלץ שחמותך תבדק ע"י נוירוכירורג. ד"ר אשכנזי