התפתחות סירינגס אצל נפגע חוט שידרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/01/2003 | 00:07 | מאת: נועה2002

מדובר בבחור בן 42 שנפגע לפני 9 שנים בחוליה C4 עקב תאונת ספורט. לפני שבוע נפל ונראה שהעלה את פלס הפגיעה הנוירולוגית לגובה חוליה C 3 - אובדן תחושה בכתפיים ובצוואר (חלקי) אובדן תנועה כמעט מוחלט בשתי הכתפיים, קשיי נשימה. בבדיקת CT אובחן שבר בלמינה של C 3, בבדיקת MRI לא נמצא בצקת או דימום אך נמצאו סירינגס לאורך כל חוט השידרה. שאלות: מה זה סירינגס, מה יש לעשות כעת, האם זה גרם לעליית פלס הפגיעה, ממה יש להזהר כעת.

24/01/2003 | 00:22 | מאת:

נועה שלום הסירינקס מצביע על כך שנגרם נזק לחוט השדרה. קרוב לוודאי שהנזק נגרם כבר בחבלה הראשונית. יכול להיות שהחבלה האחרונה גרמה לנזק נוסף עקב העובדה שחוט השדרה סבל עקב הסירינקס הנ"ל. לשם מניעת נזק נוסף יש לשקול ניקוז של הסירינקס ואו קיבוע של עמוד השדרה הצווארי במידה וקיים חסר יציבות בשל השברים. בכל מקרה מומלץ שתתיעצו עם נוירוכירורג המתמחה בבעיות עמוד וחוט השדרה. ד"ר אשכנזי

24/01/2003 | 13:16 | מאת: נועה2002

תודה על תשובתך המהירה. פגישה עם נוירוכירורג מומחה בתחום תהיה רק בעוד כשבועיים. האם עד אז מותר לו לשבת (כמובן שהוא משתמש בצווארון פילדלפיה לקיבוע הצוואר) , לעמוד (במתקן עמידה מיוחד ), לנסוע ברכב - האם אין נזק בטלטלות הללו? האם היה מה לעשות מיד לאחר הנפילה (למשל מתן סטרואידים תוך 8 שעות) או שכל עניין שינוי המצב הנוירולוגי אינו קשור לנפילה האחרונה?