רינוראה?!!

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/06/2002 | 10:14 | מאת: שגית

היי! רציתי לברר פרטים נוספים לגבי "רינוראה"?!, רופא אף אוזן גרון גילה תופעה זו אצל אימי ,והסביר לה שזו תופעה של "חור" בניקוז נוזלים במוח. יש לי 2 שאלות: 1. האם זהו דבר שכיח? 2. כיצד כותבים זאת? כרגע אימי ממתינה להתייעצות רופאים לגבי ניתוח בראש. אודה לך אם תמסור לי פרטים נוספים על המקרה. תודה רבה. שגית

03/06/2002 | 23:27 | מאת:

שגית שלום רינוריאה זו נזילה של נוזלי המוח דרך האף. התופעה אינה שכיחה אך קיימת ובד"כ, לאחר שמוכח שאכן מדובר בנזילת נוזל מוחי ולא אחר, יש צורך לבצע ניתוח לתקן את הדליפה. תוכלי לחפש חומר תחת CSF leak או rhinorea. בכל מקרה כדאי שתתיעצו עם נוירוכירורג שיוכל להמליץ לכם על בדיקות ספציפיות לאבחון אם אכן מדובר בנזילת CSF ולא בבעייה אחרת ( כמו למשל לשלוח את הנוזל לבדיקת בטא 2 טרנספרין). מומלץ גם לבצע מספר בדיקות הדמייה ע"מ ולנסות לאתר את מיקומו של ה"חור" בקרום הגולגולת. ד"ר אשכנזי

05/06/2002 | 22:07 | מאת: שגית

ד"ר אשכנזי שלום! תודה רבה על ההיענות המהירה, אימי כבר עברה את בדיקת המעבדה (כך הבינו שהנוזלים היורדים מהמוח הם אכן משם... ), וכן בדיקת CT שמראה בבירור את המיקום. אנו ממתינים להתייעצות של רופא אף אוזן גרון + נוירוכירוג בבית חולים בלינסון, אמורים לחזור אלינו בזמן הקרוב עם תאריך לניתוח. שוב תודה, שגית.

08/06/2002 | 17:10 | מאת: מור

שגית שלום ברצוני לשאול אותך כיצד גילת שיש לך דלף של CSF ומי עזר לך לפתור את הבעיה תודה מור