חיסון גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

17/03/2009 | 20:18 | מאת: הורים מודאגים

בתנו בקרוב בת שנה ואמורה לקבל את החיסון של גיל שנה. בד"כ אנו מאד מסגרתיים אך משום מה לאור כתבות באינטרנט, טלויזיה ועוד נהינו מעט חרדתיים בנוגע לחיסון זה. 1. האם יש אפשרות לתת חיסון זה בגיל מאוחר יותר? עד איזה גיל? 2. האם יש אפשרות לפצל חיסון זה ולמנוע טראומה של הגוף בבת אחת? 3. האם יש סטטיסטיקות שמעידות על כמות דיווחים של הורים שבעקבות חיסון זה ילדם נהיה אוטיסט? 4. האם יש מחקרים שמעידים שתנוקות בעלי התנהגות מסויימת כדאי לא לחסן בחיסון זה? נכון שתפיסה זו לא מקובלת במשרד הבריאות אך נודה על תשובות לשאלות תודה הורים חרדתיים

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל שנה ניתנים מספר חיסונים, משאלותיכם אני מניחה שאתם מתכוונים לחיסון ה MMR (למעשה החיסון שניתן כולל גם חיסון נגד אבעבועות ומכונה MMRV ) את החיסון ניתן לתת בכל גיל, כדאי לזכור שהסבה שהוא ניתן בגיל שנה היא שהסכנות, בעיקר לגבי חצבת וחזרת גבוהות יותר כאשר מדובר בילדים צעירים, ולכן לא מומלץ לדחותו. אין בנמצא חיסון מפוצל, למעט מרכיב האבעבועות אין צורך לחשוש מהרכב החיסון. מערכת החיסון מסוגלת להתמודד עם יותר ממאה אלף אורגניזמים, והיא ניתקלת מדי יום במגוון רב של גורמים מזהמים. מתן חיסון כנגד 4 אורגניזמים עושה שימוש בטל בשישים במערכת החיסון. אין חשש ל"עומס יתר" ואין שום בסיס לחשש מ "טראומה לגוף". לא ידוע לי על סטאטיסטיקות לגבי הורים שדיווחו על אוטיסם כתוצאה מחיסונים. בנקודה זאת צריך לזכור שכל מאורע בשנות החיים הראשונות של הילד , ובכלל זה הפרעות בהתפתחות שפתית או חברתית, יכולות להיקשר כרונולוגית לחיסונים, שכו הילדים מקבלים מספר חיסונים לאורך השנה וחצי הראשונות לחייהם. לא ניתן להסיק מקשר כרונולוגי כזה שהמדובר בסיבה ומסובב. לעומת זאת מחקרים אפידמיולוגיים ענקיים, על מאות אלפי ילדים (שהשוו למשל שכיחות אוטיזם בילדים שקיבלו את החיסון לעומתת כאלו שלא קיבלו) - שללו לחלוטין קשר בין החיסון להתפתחות אוטיזם. מעולם לא נמצאה הוכחה מעבדתית או אפידמיולוגית לקשר זה, ומחקריו של וויקפילד, שכביכול תמכו בתאוריה זו הוכחו כשרלטניים ומעוותים אין ספק שקיימת עלייה מתמדת באיבחון של אוטיזם, חלקה נובעת מהרחבה של הקריטריונים האבחנתיים, וחלקה נובעת כנראה מאיזשהו גורם סביבתי (או אולי מספר גורמים)- שעדיין לא זוהה, אך ללא ספק אין מדובר בחיסונים. החיסון אינו מומלץ לילדים עם חסר במערכת החיסון שכן מדובר בנגיפים חיים מוחלשים. פרט לכך אין הוראות נגד מיוחדות.

מנהל פורום חיסונים לילדים