חיסון מאוחר 1111111111111111111111111111111

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/10/2016 | 17:26 | מאת: איל

ד"ר טשר שלום, בתי נולדה באוקטובר 2012 וכיום היא בת 4. פרט למנה אחת של חיסון המחומש היא מעולם לא חוסנה.בעוד כשלושה חודשים אנחנו מתכוונים לסוע לחופשה להודו וקיים אצלי חשש גדול בעיקר מפוליו וטטנוס. רציתי לדעת, ראשית, האם אותה מנה ראשונה עדיין "בתוקף", ושנית, האם בגילה ניתנות מנות מרוכזות יותר, כלומר, בפחות פעימות. בנוסף רציתי לשאול מהו הזמן המומלץ בין מנה למנה ואחרי כמה מנות היא נחשבת למחוסנת. שאלה אחרונה, האם עדיף לתת חיסון נפרד נגד מחלות אלו, פוליו בפרט, או עדיין להיצמד למחומש והאם ישנם חיסונים מומלצים נוספים בהתחשב ביעד הנסיעה בתודה רבה מראש, איל

איל שלום, אני מציע לכם לפנות בדחיפות למרפאת מטיילים על מנת לקבל יעוץ פרטני ולהתאים תוכנית חיסונים אישית לביתך, שכן הודו יכולה לטמון בתוכה סכנות בריאותיות נוספות, לא פחות קשות, כגון צהבת A, טיפוס הבטן, שעלת, חצבת והרשימה עוד ארוכה. חלק מכך תלוי במסלול הטיול שלכם ומשך השהייה בהודו. לשאלתך: החיסון שקבלה בעבר "תופס" אך איננו מספיק לקבלת אחוז כיסוי סביר. ההפרש המינימלי בין מנה למנה הוא 6 שבועות. הילד נחשב מחוסן באופן סביר, אם כי לא מלא, רק לאחר שתי מנות מחומשת. במילים אחרות, הזמן דוחק... מציע שוב יעוץ פרטני במסגרת מרפאת מטיילים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים