דחיית מנה שניה של צהבת B

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

11/07/2016 | 15:55 | מאת: אסתר

שלום, ביום המועד של חיסון צהבת B בני הקיא ממש לפני היציאה לטיפת חלב, מאחר שהבעתי חשש בטיפת חלב אמרו כי אין בעיה לדחות את המנה שניה לגיל חודשיים יחד עם החיסונים של גיל חודשיים. האם באמת ניתן לדחות לגיל חודשיים? או שצריך להתחיל את הרצף מההתחלה? האם יש חשש לשילוב חיסון צהבת B עם חיסוני גיל חודשיים? תודה מראש, אסתר

אסתר שלום, איני בטוח כי היה צורך בכך, אך ניתן לדחות את חיסון צהבת B השני לגיל חודשיים. אין צורך להתחיל את החיסונים מן ההתחלה, ואין צורך לשנות את תאריך החיסון הבא בגיל 6 חודשים. אין מניעה לשלב בין חיסוני גיל חודשיים לצהבת B (כמו שקורה גם בגיל חצי שנה, ובחלק מהארצות זהו הנוהג המקובל מלכתחילה גם בגיל חודשיים). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים