חיסון צהבת B לתינוקת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/06/2016 | 13:06 | מאת: מיכל

שלום. היום התינוקת שלי קבלה חיסון שני לצהבת B. היא בת חודש ושבוע. מזה יומיים היא מעט מקוררת. מצוננת ללא חום 37.4. אתמול הייתי אצל הרופא שהמליץ לא לדחות את החיסון אמר שאין שום בעיה עם מתן החיסון בזמן הצטננות. עכשיו לאחר שהיא קבלה אותו אני קצת מצטערת שלא חיכיתי שהיא תבריא ותהיה חזקה לקבלת החיסון. האם עשיתי טעות? מה הסיכון במתן חיסון בזמן מחלה כשהגוף חלש והאם זה יכול להשפיע על המצב הבריאותי בעתיד? אשמח להתייחסותך...

מיכל שלום, לא עשית טעות. הכל בסדר. בהנחה כי מחלתה היתה ללא חום ולא קשה במיוחד, לא צפויה הפרעה כלשהי לבריאותה של ביתך מצד החיסון, ולא צפויה הפרעה בהתפתחות החיסוניות מאידך. במחלות קלות אין צורך לדחות חיסונים. במחלות קשות אנו מעדיפים לעבור את שי המחלה, אך אין מניעה לחסן בעת ההחלמה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים