חיסון צהבת b - ילד בן 6 שקיבל 2 מנות ראשונות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

14/06/2016 | 19:11 | מאת: רז

שלום לחברי הפורום החשוב. בני בן ה6 חוסן בגיל לידה ובגיל חודש נגד צהבת b (קיבל רק 2 מנות ). אנחנו בעוד חודש טסים לסרי לנקה, ורק עכשיו שמנו לב שהוא לא קיבל כלל את המנה השלישית (היה חולה המון כשהיה קטן). כיצד הכי נכון לפעול בשלב זה? האם ניתן לתת רק את המנה האחרונה או שצריך שוב את כל ה-3? תודה רבה מראש. רז.

רז שלום, לאור משך הזמן הארוך שחלף מאז שחוסן, מציע לבדוק את רמת הנוגדנים לצהבת B בדמו (ניתן לעשות דרך קופ"ח). במידה ורמת הנוגדנים מספקת - אין צורך להוסיף חיסון. אם הרמה אינה תקינה ניתן לפעול בשתי דרכים: 1. לחסנו מנה אחת ולבדוק רמת נוגדנים שוב לאחר כחודש. ואם שלילי להוסיף שתי מנות חיסון נוספות. 2. לחסנו בשלוש מנות מלכתחילה. כמובן שניתן לחסנו גם את כל שלוש המנות ללא בדיקה קודם לכן (אין בכך סיכון, אך יתכן שמיותר). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים